Slik fungerer SoloDiesel

Fysisk hindring i påfyllingslokket er mest effektivt mot feilfylling


Hovedelementet i SoloDiesel tanklokket som forhindrer feilfylling, er fem mothaker som gjør at røret fra bensinpistolen ikke får tilgang ned igjennom tanklokket på dieselbilen.
Forsøker man å føre det smalere røret fra bensinpistolen ned igjennom påfyllingsrøret på dieseltanken, vil SoloDiesel tanklokket forhindre dette grunnet ovennevnte mothaker som hekter seg fast i det smalere røret fra bensinpistolen. Det tykkere pistolrøret fra dieselpumpen vil åpne og skyve alle fem mothakene til siden uten at de hekter seg fast for så å gi enkel tilgang for fylling av diesel. Det er ikke nødvendig å skru verken av eller på lokket for hver fylling. SoloDiesel er utstyrt med en fjærbelastet klaff for rask og renslig fylling uten berøring av selve tanklokket.


Klaffen lukkes automatisk etter fylling og er like tett som et originalt diesellokk, men har nødvendig luftefunksjon slik at trykkutjevning i tanken fungerer som normalt. SoloDiesel er produsert i forhold til europeisk standard, og er godkjent som erstatning for det originale tanklokket.


Komfortabel fylling


Du har kanskje sett hvor raskt det fylles drivstoff på en Formel 1-bil uten å måtte skru av tanklokket ved de korte stoppene i depot?
Selv om SoloDiesel har som hovedhensikt å forhindre feilfylling av bensin på dieselbiler, har systemet også tilsvarende klaff-funksjon som brukes på bl.a. Formel 1- biler. I det øyeblikk påfyllingsrøret entrer SoloDiesel-tanklokket, skyves klaffen til side og åpner for fylling. Etter fylling stenges klaffen automatisk.

Derfor gir SoloDiesel-tanklokket rask, enkel og renslig fylling, samtidig som det forhindrer feilfylling.